Zainab gaat haar Pakistaanse roots achterna en gooit het roer volledig om door een foodtruck met Pakistaanse gerechten te beginnen...

Pakistaanse familierecepten

Zainab duikt in de Pakistaanse familierecepten van haar moeder. Ze is voornamelijk opgegroeid in London, maar de Pakistaanse cultuur - inclusief de geuren van het eten, de kleuren en de chaos die daar heerst op straat - zit in haar hart. Zainab woont al vier jaar in Nederland en kan heel veel verstaan. Toch wilt ze heel graag nog flink aan de slag met haar Nederlands, zodat ze ook in het Nederlands kan praten met haar klanten. 

Van fashion naar foodtruck

Zainab heeft een flitsende carrière in de fashion-industrie, maar neemt ontslag om zich volledig op haar foodtruck-droom te focussen. De gerechten die ze gaat serveren zullen allemaal vegetarisch en zelfs vooral veganistisch zijn. Dan gooit het vreselijke COVID-19 roet in het eten en komt Zainab zonder inkomen te zitten. Gaat Zainab het toch redden om haar droom achterna te gaan en heel Nederland kennis te laten maken met de Pakistaanse gerechten?

Het avontuur van Zainab zie je in Foodtruck Gezocht, woensdag 5 augustus 2020 om 21.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel