Elvis Presley is Frans Bauers' idool. Tijdens zijn bezoek aan Memphis vertelt Frans aan zijn vrouw Mariska over de complottheorieën rondom Elvis zijn dood. Wij hebben acht theorieën voor je op een rijtje gezet.

1. Elvis Presley is eigenlijk Jimmy Ellis
Na het overlijden van Elvis in 1977 begon imitator Jimmy Ellis gemaskerd op te treden onder de naam ‘Orion’. De stem van Ellis leek erg op die van Elvis, dat overtuigde veel fans van het feit dat Elvis niet echt overleden was. Begin jaren tachtig stopte de gemaskerde imitator en heeft hij alles toegegeven. Eind jaren negentig kwam Ellis om bij een overval.

2. Elvis zette eigen dood in scène
Elvis zou zijn eigen dood in scène hebben gezet, omdat hij zijn leven niet meer zeker was. The King zou tien miljoen hebben verloren na een deal met een organisatie die banden had met de maffia. De dag voor zijn overlijden legde hij daarover een verklaring af in het gerechtsgebouw in Memphis, maar die werd (om onduidelijke redenen) niet op papier gezet.

In ruil voor zijn verklaring zou hij een nieuwe indentiteit hebben gekregen. Dit verklaart ook de mysterieuze zwarte helikopter die een dag na zijn overlijden op Graceland zou zijn geland.Voor geen van deze beweringen is ooit bewijs gevonden. 

3. Elvis is verhuisd naar Zuid-Amerika
Elvis zou zijn beroemdheid helemaal zat zijn. Een dag na zijn overlijden zou iemand op de luchthaven van Memphis een enkele reis naar Argentinië hebben gekocht. De man leek erg op The King. Hij boekte een ticket onder de naam ‘John Burrows’. Dit was een codenaam die de entourage van Elvis gebruikte om hotelkamers voor hem te boeken.

4. Elvis Presley en Michael Jackson delen een bunker
Volgens deze theorie is Elvis niet de enige superster die liever in de anonimiteit leeft. Samen met Michael Jackson, overleden op 25 juni 2009, zou hij in een bunker onder zijn landgoed Graceland wonen. De link met Michael Jackson klinkt misschien gek, maar The King of Pop is enige tijd getrouwd is geweest met Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis. 

Net na zijn dood zou Elvis betrapt zijn door een fotograaf die een foto van hem heeft gemaakt terwijl hij door een deur naar buiten kijkt.

5. Elvis ligt niet in zijn graf
Frans vertelt Mariska over deze theorie. Op Graceland ligt wel degelijk “iets" begraven, maar het zou niet het lichaam van Elvis zijn. The National Enquirer betaalde een aantal neven van Presley 18.000 dollar om enkele foto’s te maken van de opgebaarde lijkkist van Elvis bij de begrafenisondernemer. Deze foto’s zouden bewijzen dat het niet Elvis was die in de kist lag.

6. Romeinse buste
Er zijn mensen die geloven dat Elvis duizenden jaren heeft geleefd. Enkele jaren terug dook er namelijk een Romeinse buste op die erg lijkt op Elvis Presley. Genoeg bewijs voor sommigen dat Elvis zo’n 2000 jaar geleden al leefde.

7. Aliens
Elvis heeft meerdere keren verteld dat hij UFO’s had gezien. Genoeg reden voor sommigen om aan te nemen dat Elvis gedood of ontvoerd is door aliens. Ook gaat er een theorie rond dat Elvis niet van deze planeet is en teruggeroepen is door zijn soortgenoten. 

8. Illuminati
Er zijn mensen die geloven dat er een geheim genootschap bestaat, die een wereldwijde elite vormt en achter de schermen aan alle touwtjes zouden trekken. Dit genootschap wordt de Illuminati genoemd. 

Elvis, en andere artiesten zoals Frank Sinatra en The Beatles, werkten voor de Illuminati als slaaf. Via de muziek van The King zouden mensen massaal gehersenspoeld worden, om zo de wil van het geheime genootschap uit te voeren. 

Deel dit artikel