Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden én de vreemdste feiten. Want wist je dat het bijvoorbeeld illegaal is om een bepaalde staatnaam verkeerd uit te spreken? En weet je dat er ooit iemand is opgepakt in Georgia omdat hij een t-shirt droeg met het verkeerde cola-merk? Nee, dat dachten we al. Hieronder de tien vreemdste feiten die wij over Amerika konden vinden...

  • Georgia is de thuisstaat van een bekend cola-merk. Vandaar dat er in 1998 iemand werd opgepakt die een T-shirt van de concurrent droeg.
  • In 1992 vond er in de stad New York een rel plaats: Is het nu wel of niet oké om een hoed van stro te dragen? Deze rel ging acht (!) dagen door.
  • De Amerikanen maken wel eens een rekenfout. Want hoewel de re-fills in een fastfoodketen bijna altijd gratis is, bestellen ze alsnog de grootste en duurste beker die er is. Dat zou ons – Nederlanders – nou nooit gebeuren.
  • In Hatford, Connecticut is het verboden om je hond zindelijk te maken. Als je dat wel doet, dan ben je de wet aan het overtreden. Geeft op de lange termijn best een hele hoop troep, maar dat ter zijde.
  • Cafébezitters in de staat Nebraska worden verplicht om soep klaar te maken, als ze bier willen schenken aan hun gasten. De hoge lui hebben het daar in ieder geval wel begrepen: niet drinken op een lege maag!
  • Mocht je de hele dag een miauwende kat, een blaffende hond of een snurkende beer willen imiteren, dan hoef je niet in Miami te zijn. Het levert alleen maar problemen op… écht!
  • Vind je het ook zo vervelend dat mensen af en toe jouw naam verkeerd uitspreken? De staat Arkansas voelt je pijn. Het is daar dan ook verboden.
fransbauer-hamster.jpg
Hamsters in Hawaii zijn verboden
fransbauer-hamster.jpg
  • Hamsterbezitters, opgelet! In de tropische staat Hawaii ben je absoluut niet welkom met je kleine knaagdier. De reden is simpel, en voor sommigen vast begrijpelijk: ze kunnen de planten vernietigen als ze weten te ontsnappen.
  • Het kleinste stadspark ter wereld ligt in Portland, Oregon. Het park, met de naam Mill Ends Park, is kleiner dan een gemiddelde studentenkamer: er is net genoeg ruimte voor één plant.
park-klein-mill-ends-feitjes.jpg
© Craig Dietrich
park-klein-mill-ends-feitjes.jpg
  • Even een ander onderwerp: In Alabama mag je geen seksspeeltjes hebben. Je moet een voorschrift van de dokter hebben om ze te kunnen kopen. Als je het koopt zonder doktersvoorschrift, dan kun je een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd krijgen. Dat is best wel lang voor vijftien minuten (of langer, korter, maar dat laten we liever in het midden) plezier.

Kun je geen genoeg krijgen van het land en thema Amerika? Bekijk afleveringen van Ilse's Veranda en Frans Bauer in Amerika

Deel dit artikel