Tijdens hun rondreis door de Verenigde Staten zijn Frans en Mariska terecht gekomen in New Orleans.

De stad van Jazz, Voodoo, Cajun food, maar ook van Orkaan Katrina. 13 jaar na dato is nog steeds goed te zien wat voor enorme schade deze orkaan heeft aangericht. Dat zie je aan de wegen en de huizen, maar dat hoor je vooral van de mensen. In een van zwaarst getroffen wijken, ontmoeten Frans en Mariska twee bewoners die de orkaan ternauwernood konden ontvluchten. Een indrukwekkend verhaal.....

Inmiddels heeft New Orleans verregaande maatregelen getroffen om een ramp als Katrina in de toekomst te voorkomen. Nederlanders hebben de afgelopen jaren een gigantische waterkering gebouwd. Rene Dolfsma is een van die Nederlanders die hier aan heeft gewerkt en hij neemt de Bauers mee naar deze plek.

Wat Frans en Mariska opvalt is dat muziek de mensen in New Orleans er altijd weer bovenop helpt, wat ze ook meemaken. Muziek speelt een grote rol in deze stad en dus kunnen ze hier niet weg zonder een bezoek aan een de wereldberoemde Jazzmuzikant Kermit Ruffins. Hij staat er om bekend te houden van muziek en eten. Laten dat nou net twee dingen zijn waar de Bauers ook niet vies van zijn!

Deel dit artikel