"Een worstenbroodje op een stokje", zo omschrijven de Bauers de snack van deze week.

In Taste in Translation: American Classics krijgen Frans en Mariska Bauer iedere aflevering een typisch Amerikaans gerecht voorgeschoteld waarover ze hun ongezouten mening geven. Wat valt in de smaak, en wat niet? Met deze aflevering: corn dog

Aflevering 7: Corndog
Een corn dog is eigenlijk niets meer dan een dat is een gefrituurde hot dog op een stokje, omhuld met een krokant maïsdeeg. 

Everything on a stick
Waarschijnlijk komt het originele recept van de Corn Dog uit Texas. Een worstenmaker van Duitse afkomst zou daar in 1929 de eerste corn dog hebben ontwikkeld.

Er waren ook andere Amerikanen die claimen de corn dog bedacht te hebben, zoals Carl en Neil Fletcher die hun “Corny Dogs” op de Texas State Fair tussen 1938 and 1942 verkochten.

De corn dog wordt vaak geserveerd met een beetje ketchup of mosterd. In Nederland zijn ze nog niet veel te vinden, maar wie weet wat the future brengt. 

Iedere zaterdag om 12.00 uur zetten we een nieuwe aflevering van Taste in Translation online. Heb je de afleveringen met de giant burger, de love milkshake, beef jerky, cookie dough, de hotdog en chicken & waffles al gezien?

Deel dit artikel