In deze eerste aflevering bereiden Frans en Mariska Bauer zich voor op hun reis naar China.

Prikjes

Voordat de grote reis kan beginnen, moeten er nog wat prikjes worden gehaald bij de travel clinic, en daar is Frans niet heel blij mee. Frans en Mariska worden goed ingelicht over alle ziektes die ze kunnen oplopen in China wanneer ze zich niet laten inenten. Hoewel Frans als de dood is voor prikjes, worden ze na dit angstaanjagende verhaal met open armen ontvangen...

Babi pangang?

Veel meer dan de gerechten van hun lokale Chinese restaurant kennen ze niet van het land en dus besluiten Frans en Mariska zich goed voor te laten lichten. Nog in Nederland gaan ze eten bij de drievoudig wereldkampioen Chinees koken. Meteen al merken ze dat het échte Chinese eten heel anders is dan ze gewend zijn. Babi pangang kunnen ze in China wel op hun buik schrijven.

blockquote
Mariska denkt dat ze in China nog hond serveren, dat is een fabel toch?!
Frans Bauer

Een rioolbuis als woning

Huisvesting is een heel groot probleem in Hongkong. Een gemiddelde inwoner met een goed (!) salaris, is maandelijks minimaal zijn halve salaris kwijt aan de huur van 9 vierkante meter woonruimte. Daarom bedacht architect James Law de 0Pod: een rioolbuis... als woning!

Deel dit artikel