Tijdens hun verblijf in Hong Kong maken Frans en Mariska kennis met de traditionele Chinese geneeskunde. Frans overwint zijn angst voor naalden en ondergaat een acupunctuur behandeling.

Acupunctuur

Een van de behandelingsmethoden in de Chinese geneeskunde is Acupunctuur. De oorsprong van de acupunctuur is diep geworteld in de Chinese cultuur. Vroeger werden de acupuncturisten in China betaald om het dorp gezond te houden. Bij acupunctuur wordt er veel aandacht besteed aan het hele lichaam en aan de diagnose. Frans is bang voor naalden en daarom lijkt het Marisksa de perfecte gelegenheid om van deze angst af te komen... hij krijgt maar liefst 18 naalden in zijn rug!

Poeees, poes, poes!

Ook bezoeken ze een kruidenwinkel waar ze erachter komen dat schildpaddensoep in China als medicijn wordt gebruikt. De Nederlandse fotograaf Marcel Heijnen is een begrip in Hong Kong. Hij is beroemd geworden in heel AziĆ« vanwege zijn foto's van katten in traditionele winkels. Hij ontvangt Frans en Mariska bij zijn expositie en neemt ze daarna mee op kattenjacht door de straten van Hong Kong. Frans en Mariska willen natuurlijk ook even proberen de perfecte kattenfoto te maken.

Lekker geurtje...

Ook maken Frans en Mariska een uitstapje naar het vissersdorp Tai O. Dit dorp ligt op een uur rijden van de hectische stad, maar is onaangeroerd is gebleven door de ontwikkelingen en verstedelijking. Frans en Mariska worden door de lokale pastoor rondgeleid door dit dorp dat bestaat uit kleurrijke, kleine huisjes op palen en bewoners die al generaties lang leven van gedroogde vis en garnalenpasta.

Deel dit artikel