Frans en Mariska zijn in Hong Kong, één van de modernste steden ter wereld, maar toch zit de levenswijze van de Hong Kong Chinezen nog vol met traditionele gebruiken en gewoonten.

Feng Shui

Zo wordt in China sinds mensenheugenis al gebruikt gemaakt van de regels van Feng Shui; het bewerkstelligen van een optimale levensenergie. Frans en Mariska ontmoeten een Feng Shui-master die hen hier meer over vertelt en ook laat zien op wat voor grote schaal dit wordt toegepast in Hong Kong. Zo huren alle grote bedrijven een Feng Shui-master in bij het ontwerpen van hun kantoor, dit alles voor optimale energie, geluk en succes.

Maar, Feng Shui wordt niet alleen gebruikt voor gebouwen, ook gezichten kunnen worden gelezen op deze manier. Master Chow leest de gezichten van Frans en Mariska en hij ziet iets heel bijzonders in de neus van Mariska!

Angst overwinnen

Ook deze week doen Frans en Mariska weer hun uiterste best om een angst te overwinnen. Vooral Mariska is doodsbang voor vogels en laat het nou net zo zijn dat Joe hen meeneemt naar de vogeltjestuin van Hongkong. Ondanks dat Mariska gezellig wordt toegezongen door een vogeltje in een kooi, blijft ze het liefst op een kilometer afstand staan toekijken.

Daredevil Frans
Daredevil Frans
Daredevil Frans

Verder krijgen ze een cursus tafelmanieren waarin ze erachter komen dat ook hier de traditionele gewoontes en bijgeloof nog steeds een grote rol spelen. Informatie waar Frans en Mariska tijdens de rest van hun reis nog wat aan zullen hebben!

Deel dit artikel