Frans en Mariska zijn in Beijing. Ze bezoeken een acrobatenschool waar ze zelf ook nog een trucje geleerd krijgen en gaan naar één van de grootste begraafplaatsen in de regio om meer te leren over hoe men in de Chinese cultuur omgaat met de dood. Maar het hoogtepunt is dat Frans en Mariska elkaar opnieuw het ja-woord geven! Ze zijn nu 10 jaar getrouwd en zullen hun huwelijksdag opnieuw beleven, maar dan op de traditionele Chinese manier.

Traditionele trouwerij

Ze reizen hiervoor naar één van de oudste dorpen van het land waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Dit dorp is een geliefde trouwlocatie voor veel Chinezen die hun huwelijk niet op de moderne manier willen beleven, maar de oude cultuur in ere willen houden. Ze komen er al snel achter dat een Chinese bruiloft heel iets anders is dan een Nederlandse en dat vooral de man hard aan het werk wordt gezet; hij moet zijn bruid het hele dorp door dragen op zijn rug, en dat valt niet mee in de bergen.

De reis van Frans en Mariska Bauer wordt afgesloten op de Chinese muur. Op deze indrukwekkende plek kijken ze terug op de ruim 2000 kilometer die ze hebben afgelegd door China en alle bijzondere mensen en plaatsen die ze onderweg zijn tegengekomen.

Deel dit artikel