De Bauers zijn onder andere in Macau; een voormalige Portugese kolonie van China. Daarna verlaten ze Macau voor het zuiden van China. Ook ontmoeten ze Nederlandse voetbaltrainer Robin Westerman.

Macau staat ook wel bekend als het Las Vegas van China met zijn vele casino's en luxe hotels. Dat Chinezen talent hebben om dingen na te maken blijkt ook hier... Het beroemde Venetian hotel uit Las Vegas vind je hier ook, maar dan nét iets groter en glimmender. Frans en Mariska varen op een gondel door de Venetiaanse grachtjes, bezoeken de Eiffel toren in het naastgelegen Parisian hotel en hebben afgesproken met de professionele pokerspeler Sparrow die hen meer vertelt over de gokcultuur in China.

Vuurwerk zonder restricties

Daarna verlaten Frans en Mariska het zuiden van China. Ze reizen bijna 1700 kilometer naar de havenstad Qingdao. Dit was ooit een klein vissersstadje, maar is in de laatste 100 jaar uitgegroeid tot een miljoenenstad die erg geliefd is vanwege zijn stranden. In een van de buitenwijken van de stad bezoeken ze een vuurwerkwinkel. China is de grootste fabrikant en exporteur van vuurwerk ter wereld. De Chinezen zelf zijn ook dol op het afsteken en Frans en Mariska komen er al snel achter dat er weinig restricties zijn.

Pang, pang, pang!!
Pang, pang, pang!!
Pang, pang, pang!!

Robin Westerman

Ook ontmoeten ze de Nederlandse voetbaltrainer Robin Westerman. China is enorm aan het investeren om zichzelf als voetballand te ontwikkelen. Het doel is om in 2030 wereldkampioen te worden en hiervoor zijn veel voetbalexperts uit Nederland gehaald. Ze spreken Robin op de middelbare school waar hij zo'n drie jaar geleden terechtkwam en Frans wordt uitgenodigd voor een voetbaltraining tussen de echte profs van Qingdao.

Deel dit artikel