Een goed begin van de dag is het halve werk. En hoe begin je je dag nou beter dan met een heerlijke cappuccino? Ilja Gort gaat langs bij Caffè Torino in Turijn, waar volgens kenners de beste cappuccino van Italië wordt gemaakt. 

Voor Italianen is het drinken van koffie een manier van leven. Nergens ter wereld nemen ze koffie zo serieus als in Italië. Het soort kopje, de plek waar je het drinkt en het tijdstip spelen allemaal een rol. En ook waar je woont speelt mee, want in Rome drinken ze weer op een andere manier koffie dan in Milaan. Kortom: Het zetten en drinken van een kopje koffie wordt als kunst beschouwd. 

Goed om te weten als je naar Italië afreist: Het bestellen van cappuccino na het middaguur is not done. Om er helemaal bij te horen bestel je tijdens je lunch en diner een kopje espresso, waar je gigantisch lang, ik tel een, twee, drie seconden, over mag doen. 

In onderstaand item gaat Ilja op zoek naar het geheim achter de perfecte cappuccino en vertelt hij wat het drinken van cappuccino heeft bijgedragen aan het Italië waar we zo van houden. 

Deel dit artikel