De Marconi Award Aanstormend Talent en Beste Zender nominaties zijn ook bekend!

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Adam Curry. Via Skype werd hij vanavond in RTL Boulevard verrast door Jeroen van Inkel met dit nieuws. Curry ontvangt de award omdat hij niet alleen met Curry & Van Inkel een legendarisch programma heeft neergezet dat de inspiratie bleek voor vele navolgers, zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied hebben van hem met recht de grote voorganger van social radio gemaakt. Tevens is vanavond bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor de Marconi Awards in de categorie Aanstormend talent en Zender. Op donderdag 25 januari wordt de Marconi Awards overhandigd tijdens het RadioGala.

De jury vult aan: "Waar DJ’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest. Zijn uitvinding podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal. Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig. Dat, en voor het ons leren van de juiste uitspraak van Madonna, is de Marconi Oeuvre Award meer dan terecht voor Adam Curry”.

De genomineerden voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent zijn: 

  • Bas Menting (Radio 538)
  • Joost Swinkels (Qmusic)
  • Rob Janssen (3FM, AVROTROS)

 In de categorie Beste Zender zijn genomineerd voor een Marconi Award:

  • NPO Radio 2
  • Radio 10
  • SLAM!

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat uit Uunco Cerfontaine, Ronald Sebök, Astrid de Jong, Dave Minneboo, Arjan Penders, Niels Heithuis, Michiel Veenstra, Bart Arens, Dieuwertje Valentijn, Iwan Reuvekamp, Marlise Hamaker en Berber Coeur (juryvoorzitter).

Naast de Oeuvre Award en die in de categorie Aanstormend talent en Zender beslist deze jury ook over de award in categorie Impact. De vier vakjuryprijzen worden gecombineerd met drie publieksprijzen tijdens het RadioGala van het Jaar op 25 januari in Theater Gooiland in Hilversum.

Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014), Ruud de Wild (2015) en Tineke de Nooij (2016).

Deel dit artikel