Alles over de RadioRing 2007

De tweede editie van de RadioRing werd georganiseerd in Studio DeSmet in Amsterdam. Daarmee werd de publieksprijs een reizend circus met een jaarlijks nieuwe locatie!

Een roerig jaar, met een verrassende finalist in Rick van Velthuysen. Deze nachtjock van Radio 538 had een fanatieke aanhang, waardoor er al weken voor de uitreiking veel actie werd gevoerd voor de kanshebbers.

Verslaggever Sherill Samson sprak vooraf met Stefan Stasse en Marc Stakenburg, Giel Beelen en Rick van Velthuysen en met een Rick van Velthuysen-fan. Verslaggever Micha van Hoorn sprak met één van de initiators van de Gouden RadioRing, Roeland van Zeijst en peilde de stemming bij de genomineerden op de rode loper.

De uitreiking werd geopend door Willemijn Maas, algemeen directeur van de AVRO. De man op de boksringkruk is de beroemde stem Hans Hoogendoorn ("Buiten is het acht graden, binnen zit..."), hij was de live voice-over van dit jaar.

Wederom werden achtereenvolgens de winaars van het Gouden Radio-Oortje, de Zilveren RadioSter Vrouw en de Zilveren RadioSter Man en de Gouden RadioRing 2007 bekendgemaakt.

Hans Schiffers sprak met de winnaars en verslaggevers Micha en Sherill vroegen Edwin Evers en Arjan Snijders om een reactie. Met een heel andere winnaar dan het jaar ervoor en een felle strijd tussen de drie genomineerden, leefde de RadioRing nog meer dan in zijn geboortejaar!

De genomineerden van 2007

Gouden RadioRing: Theater van het Sentiment (KRO Radio 2), GIEL (VARA 3FM), MiddenInDeNachtRick (Radio 538) 

Zilveren RadioSter Vrouw: Claudia de Breij (VARA 3FM), Jeanne Kooijmans (KRO Radio 2 / Radio 5), Sophie Hilbrand (BNN Radio 1) 

Zilveren RadioSter Man: Giel Beelen (VARA 3FM), Edwin Evers (Radio 538) en Frits Spits (KRO Radio 2) 

Gouden Radio-Oortje: Top 2000 (Radio 2), 3FM Serious Request (3FM) en Radio Tour de France (NOS)

De winnaars van 2007

Gouden RadioRing: Theater van het Sentiment (KRO Radio 2) 

Zilveren RadioSter Vrouw: Claudia de Breij (VARA 3FM) 

Zilveren RadioSter Man: Giel Beelen (VARA 3FM) 

Gouden Radio-Oortje: Top 2000 (Radio 2)

De prijzen werden in 2007 uitgereikt door: 

De Gouden RadioRing: Willem van Kooten (oud Veronica- en Hilversum 3-dj, uitvinder van de Top 40 en media-ondernemer) 

Zilveren RadioSter Vrouw: Fred Siebelink (dj en oud-collega bij Stadomroep Utrecht, waarna Fred Claudia een zetje gaf naar het Grote Hilversum) 

Zilveren RadioSter Man: Jan Steeman (AVRO-presentator en eerste radiochef van Giel bij 3FM) 

Gouden Radio-Oortje: Erik de Zwart (oud-evenementenpresentator van Veronica's Nederland Muziekland en oud- radiobaas en dj bij Veronica). 

Deel dit artikel