Alles over de RadioRing 2008

Hij had misleidende advertentieruimte ingekocht bij Google en hij zette zelfs spindocter Kay van der Linde in voor een grootse campagne met heuse promotieteams. Later beweerde hij dat een knipoog was naar de felle campagne van zijn opponent Rick van Velthuysen. Maar Rick kon eigenlijk geen campagne voeren omdat zijn programma MiddenInDeNachtRick net stopgezet was. Shocklog Geenstijl, waar Rick ooit voor blogde, vond dit nogal 'zielug' en schoot Van Velthuysen te hulp. De avond voor de uitreiking werd op Geenstijl een webcastuitzending getoond waarin Rick nog een keer zijn programma presenteerde. Uiteraard werd er flink opgeroepen om op Rick te stemmen. Rick z'n fanatieke luisteraars haalden stunts uit voor het huis van Giel, plakten half Nederland onder de stikkers en verstierde menig uitzending van collega's met een oproep om Rick the Lord of the Ring te laten worden. De BNN-boys hielden zich relatief rustig, maar ook Coen & Sander kwamen hun show pluggen in bijvoorbeeld RTL Boulevard. Toch werd hun relatief rustige strijd juist beloond, wat duidelijk maakte dat de campagnes geen garantie voor een ring zijn.

De uitreiking

Het ringencircus landde dit jaar in de theaterzaal van omroepmuseum Beeld en Geluid. Genomineerden zoals Froukje de Both en Annemieke Schollaardt stonden verslaggever Micha van Hoorn te woord. Hans Schiffers, die nog even met Daniël Dekker sprak, typeerde 2008 als het jaar waarin de vele autobiografieën van radio-dj's ineens verschenen. 

Arjan Snijders, de organisator van de Gouden RadioRing opende de uitreiking. Daarna presenteerde Hans Schiffers weer de vier publieksprijzen en maakte de 

winnaars van het Gouden Radio-Oortje, de Zilveren Radioster Vrouw en de Zilveren Radioster Man (uitgereikt vanuit een doodskist!) en van de  Gouden RadioRing 2008 bekend. Uiteraard werd er achteraf met de winnaars en de verliezers gekeuveld. Wat een hoop collega's, pers en radioliefhebbers weer bij elkaar! En wat een media-aandacht voor deze derde Ringen-editie!

De genomineerden in 2008

Gouden RadioRing: Coen en Sander Show (BNN), GIEL (VARA), MiddenInDeNachtRick (Radio 538)

Zilveren RadioSter Vrouw: Sophie Hilbrand (BNN), Annemieke Schollaardt (NPS), Froukje de Both (Radio 538)

Zilveren RadioSter Man: Giel Beelen (VARA), Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO)

Gouden Radio-Oortje:3FM Serious Request (3FM), Radio 538 Koninginnedagfeest (Radio 538), Top 2000 (Radio 2)

De Winnaars in 2008

Gouden RadioRing: De Coen en Sander show (BNN)

Zilveren RadioSter Vrouw: Sophie Hilbrand (BNN)

Zilveren RadioSter Man:  Giel Beilen (VARA)

Gouden Radio-Oortje: Serious Request: het glazen huis (3FM)

De prijzen werden in 2008 uitgereikt door: 

De Gouden RadioRing: Jeroen van Inkel 

Zilveren RadioSter Vrouw: Claudia de Breij

Zilveren RadioSter Man: Stuntman die Giel bijstond bij het levend begraven worden, voor Giel's stunt-tv show  

Gouden Radio-Oortje: Jan Rietman

Deel dit artikel