Alles over de RadioRing 2010

In Carré zijn op vrijdagmiddag 22 oktober 2010 live op Radio 2 de RadioRingen en Marconi-awards uitgereikt. Giel! (3FM) is de winnaar geworden van de belangrijkste prijs: de Gouden RadioRing. Hieronder de overige prijswinnaars!

De RadioRing is uitgereikt door Henk Westbroek, die jarenlang op 3FM te horen is geweest. Eerste reactie van Giel Beelen: "Ontzettend gaaf!" 

Sterren en Ring

De zilveren radioster voor de man is naar 538 DJ Edwin Evers gegaan. Hij heeft met zijn prijs radiomaatjes Gerard Ekdom (AVRO) en Giel Beelen (VARA) verslagen.

Deze twee heren waren overigens niet alleen voor de radioster genomineerd, ook de programma's van beide heren maakten kans op de RadioRing. Giels ochtenprogramma Giel! en het Arbeidsvitaminen van Gerard Ekdom waren genomineerd. Ekdom was overigens samen Michiel Veenstra ook nog eens genomineerd voor hun Ekstra Weekend.

Bij de vrouwen is Claudia de Breij de winnares. Ze wint hiermee de Radioster voor de 4de keer. Ook genomineerd waren Froukje de Both (4 keer, nog nooit gewonnen) en Annemieke Schollaardt (één keer eerder genomineerd).

Marconi

Tegelijk met de RadioRing en -sterren zijn ook de Marconi-awards uitgereikt. Jeroen van Inkel heeft de oeuvre award gekregen voor zijn jarenlange inzet in de Nederlandse ether en vernieuwende manier van radio-maken. De award voor de beste zender is naar 3FM gegaan en Mattie Valk (Q-Music) heeft de prijs voor aanstormend talent gewonnen. 

Marconi vs. RadioRing

In radioland worden, net zoals in televisieland, twee verschillende soorten prijzen uitgedeeld: prijzen die worden gegeven door een vakjury en de RadioRing, waar het publiek de winnaar kiest. De Marconi-award is te vergelijken met de Nipkov-schijven bij televisie. De RadioRing is volledig te vergelijken met de Televizierring.

De genomineerden in 2010

Gouden RadioRing: GIEL (VARA), Arbeidsvitaminen (AVRO), Ekstra Weekend (NPS/AVRO)

Zilveren RadioSter Vrouw: Claudia de Breij (VARA), Froukje de Both (Radio 538), Annemieke Schollaardt (TROS)

Zilveren RadioSter Man: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO), Giel Beelen (VARA)

De Winnaars in 2010

Gouden RadioRing: GIEL (VARA)

Zilveren RadioSter Vrouw: Claudia de Breij (VARA)

Zilveren RadioSter Man: Edwin Evers (Radio 538)

De prijzen werden in 2010 uitgereikt door: 

De Gouden RadioRing: Henk Westbroek

Zilveren RadioSter Vrouw: Paulien Cornelisse 

Zilveren RadioSter Man: Geen uitreiker (Edwin Evers kon helaas niet aanwezig zijn en stuurde een opgenomen boodschap)

Uitslag Marconi Awards 2010:

Beste Zender: 3FM

Oeuvre Award: Jeroen van Inkel (Q-Music)

Aanstormend Talent: Mattie Valk (Q-Music)

Deel dit artikel