Alles over de RadioRing 2011

In het Raadhuis in Hilversum zijn donderdagavond live op Radio 2 de RadioRing, de Zilveren RadioSter Man/Vrouw en Marconi-Awards uitgereikt. Ekstra Weekend (NTR/3FM) is de winnaar geworden van de Gouden RadioRing 2011.

Gerard Ekdom en Michiel Veenstra ontvingen de RadioRing uit handen van initiator en eindredacteur van de AVRO RadioRing Arjan Snijders.

Zilveren RadioSter Man

De Zilveren RadioSter Man is naar AVRO DJ Gerard Ekdom gegaan. Daarmee versloeg Ekdom Radio 538 DJ Edwin Evers en Giel Beelen (VARA). Deze radiomannen streden voor de vierde keer op rij met z'n drietjes om deze eretitel voor beste radiomaker van Nederland. Evers won de Zilveren RadioSter al drie keer, Giel twee maal. Het is de eerste keer dat Gerard Ekdom deze prijs wint. Ekdom kreeg de Zilveren Ster met een mooie booschap van zijn held Youp van ’t Hek.

Zilveren RadioSter Vrouw 

Bij de vrouwen is Annemieke Schollaardt (TROS) de winnares van de Zilveren RadioSter. Annemieke stond voor de derde maal op het AVRO podium en won hem voor het eerst dit jaar. Genomineerde Claudia de Breij (VARA) wist de RadioSter al vier keer eerder te verzilveren. Voor Roosmarijn Reijmer (VPRO) was het de eerste keer dat ze genomineerd was voor de Zilveren RadioSter. Annemieke Schollaardt ontving de RadioSter van Generaal Dick Berlijn, oud-commendant der strijdkrachten en destijds nauw betrokken bij Uruzgan FM waar Schollaardt programma maakte.

Marconi Awards

Tegelijk met de RadioRing en -Sterren zijn ook de Marconi Awards uitgereikt. Lex Harding heeft de Oeuvre Award gekregen voor het verrijken van het medialandschap met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust. Radio-icoon Lex Harding ontving de prijs uit handen van Erik de Zwart.

BNR Nieuwsradio is uitgeroepen tot de Beste Zender. Michiel Bicker Caarten was de mede-oprichter van BNR en overhandigde de prijs aan BNR hoofdredacteur Paul van Gessel. De overige kanshebbers waren Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz.

Sander Hoogendoorn (BNN/3FM) heeft de prijs ontvangen voor Aanstormend Talent. Marconi juryvoorzitter Jurre Bosman reikte de prijs uit aan Hoogendoorn. Genomineerd waren ook Eva Koremans (Q-Music) en Jan Roos (Powned/Radio 1).

Deel dit artikel