AVROTROS.nl

Gouden RadioRing

De Gouden RadioRing is de enige Nederlandse publieks prijs voor radioprogramma's, georganiseerd en uitgezonden door AVROTROS.
  • 19 januari 2017
  • NPO Radio 2

De RadioRing is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland. Tot 2006 konden radiomakers in Nederland alleen vakjuryprijzen winnen. Een AVRO-medewerker vond het tijd voor verandering.

Het oorspronkelijke idee komt voort uit het merkwaardige mediamagazine van de AVRO, Antenne 2. Roeland van Zeijst en Arjan Snijders probeerden hier al de publieksprijs te lanceren, maar het programma werd opgeofferd door een zendtijdruil. Daarna werd Arjan Snijders Eindredacteur AVRO Radio en heeft hij het idee uitgewerkt en kon het in 2006 realiseren. 

Eerdere radioprijzen 
Snijders heeft eerder een radio publieksprijs geprobeerd op te zetten en in 2002 bij BNN de RoemRuchte Radio Reeks gemaakt waar ook de beste zender werd gekozen, The Station of the Nation. Met de RadioRing heeft hij eindelijk de grote landelijke prijs kunnen opzetten die Nederlandse radiomakers verdienen. 

Doorslaand succes 
De organisatie van de Gouden Televizier-Ring heeft het idee met enthousiasme omarmd en zo is in 2006 de eerste publieksprijs voor radio ontstaan. De eerste editie was meteen een doorslaand succes en er worden jaarlijks honderdduizenden stemmen uitgebracht! De Gouden RadioRing is dus niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap. 

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.