Vanavond, op 11 oktober 2018, is het eindelijk weer zover: de televisieprijs van het jaar wordt uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De Ring, de Zilveren Sterren, Talent Award, Gouden Stuiver en Digital Impact Award worden vanavond uitgereikt en je kunt alles live op televisie volgen. Wij vinden dit een perfect moment om eens terug te blikken op leuke, mooie en historische momenten uit eerdere edities, want vandaag is alweer de 53ste editie van het gala. 

André van Duin en de wc-rol 

In 1975 wint ‘Dag dag heerlijke lach’ van André van Duin en Frans van Dusschoten de Gouden Televizier-Ring. Grijnzend van oor tot oor rolt André een wc-rol uit met slechte recensies van televisiecritici.

Susan Visser en Monic Hendrickx reiken Zilveren Televizier Ster Vrouw uit

In 2013 reiken Susan Visser en Monic Hendrickx de Zilveren Televisier Ster Vrouw uit, de genomineerden zijn Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol.

Bedankt, ehh.. voetballers!

In 2014 wint Chantal Janzen de Zilveren Televisier Ster Vrouw. Mephis Depay en Jasper Cillessen reiken de prijs aan haar uit, ze bedankt de voetballers... ze heeft alleen een beetje moeite met de namen! Ook de rest van haar bedankwoordje verloopt geheel op de manier hoe we Chantal kennen.

Spectaculaire opening (inclusief zwevende Jan Smit)

In 2015 wordt de 50ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala op een spectaculaire manier geopend door Diggy Dex, OG3NE en Jan Smit. Maarrr... Jan vindt het wel héél gezellig en blijft iéts te lang hangen! 

Een emotionele Floortje Dessing en haar trotse vader

Floortje Dessing wint in 2016 de Gouden Televizier-Ring met haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Ze gaf van tevoren aan dat ze dacht dat haar nominatie een grap was en ze verwachtte dus al helemáál niet de Ring binnen te slepen. De reactie van Floortje is priceless, en wij op de redactie krijgen nog steeds tranen in onze ogen als we Floortje's trotse vader zien. Een klein favoriet momentje van de redactie!

Spetterend optreden van Dua Lipa

In 2016 stond niemand minder dan Dua Lipa op het Gouden Televizier-Ring Gala om een spetterend optreden te verzorgen!

"Zal ik vast even een teaser opnemen?"

In 2017 wint Zondag met Lubach de Gouden Televizier-Ring! In zijn bedankmomentje neemt hij gelijk even een teaser op voor het programma, wel zo makkelijk!

Vanaf 21.10 uur vanavond kun je bij AVROTROS op NPO 1 live kijken naar het Gouden Televizier-Ring Gala 2018!

Deel dit artikel