Wie zijn de winnaars van de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Vrouw, Zilveren Televizier-Ster Man, Televizier Aanstormend Talent Award en de Gouden Stuiver?

Het Nederlandse publiek heeft Flikken Maastricht verkozen tot beste programma van het afgelopen tv-seizoen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2014. De AVROTROS-politieserie versloeg met 46% van de stemmen SynDroom (RTL 4) en Penoza (KRO).

Hoofdrolspelers Victor Reinier en Angela Schijf (Wolfs en Eva in de serie) namen de 49ste Gouden Televizier-Ring namens de gehele cast en crew in ontvangst. Flikken Maastricht ontvangt deze publieksprijs voor het achtste seizoen, dat afgelopen voorjaar werd uitgezonden. De politieserie was voor de tweede keer genomineerd voor een Ring.

Victor Reinier nam door het dolle heen de prijs in ontvangst: "Ik wil Maastricht bedanken en de politie aldaar. Natuurlijk de TROS, nu AVROTROS. Maar ook Reinout Oerlemans, die deze Nederlandse versie bedacht en nu in LA zit." Angela Schijf vervolgde: "Het is een eer om deze serie te maken, voor wekelijks 2 miljoen kijkers: het is de kers op de taart." Vervolgens schoof Victor op romantische wijze de ring om Angela's vinger.

Winnaars 2014:

Gouden Televizier-Ring

De winnaar is: Flikken Maastricht (AVROTROS)  

Overige genomineerden waren:  

Penoza (KRO)

SynDroom (RTL 4)

Zilveren Televizier-Ster Vrouw

De winnares  is: Chantal Janzen (RTL 4)  

Overige genomineerden waren:  

Floortje Dessing (BNN)

Linda de Mol (RTL 4)

Zilveren Televizier-Ster Man

De  winnaar is: Humberto Tan (RTL 4)

Overige genomineerden waren: Art Rooijakkers (AVROTROS)

Johnny de Mol (RTL 4/RTL 7)

Televizier Aanstormend Talent Award

De winnaar is: Ruud Feltkamp (RTL 4)

Overige genomineerden waren:

Luuk Ikink (RTL 4)

Richard Groenendijk (RTL 4)

Gouden Stuiver

De winnaar is: Checkpoint (EO)

Overige genomineerden waren: Freek in het wild (VPRO)

Wie is de Mol junior (AVROTROS)

Deel dit artikel