Alle programmamakers en presentatoren willen hem hebben, maar er is slechts één van gemaakt: de Gouden Televizier-Ring 2016. Kunstenares Anneke Schat heeft de 51ste publieksprijs ontworpen en gemaakt, en het 18-karaat gouden kunstwerk verwijst naar het medium televisie.

 “De Gouden Televizier-Ring 2016 is opgebouwd uit drie schermen, die als een dans van de drie uiteindelijke genomineerden langs en over elkaar schuiven”, vertelt kunstenares Anneke Schat over haar 41ste kunstwerk voor de publieksprijs. “Het is ook een directe verwijzing naar het medium televisie, dat constant in beweging is – vernieuwend, met uitdagingen die elkaar razendsnel opvolgen.”

Het publiek kan nog tot 26 september bepalen wie deze gouden Ring wint voor het beste tv-programma van het afgelopen jaar. Iedereen kan op één van de 25 geselecteerde programma’s of series stemmen op televizier.nl/ring.

De Gouden Televizier-Ring wordt, evenals de Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de vier Zilveren Televizier-Sterren (voor beste Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice), uitgereikt op donderdag 13 oktober in de HMH in Amsterdam.

AVROTROS zendt het Gouden Televizier-Ring Gala om 20.30 uur live uit op NPO 1.

Deel dit artikel