Dit gouden sieraad, ontworpen door kunstenares Anneke Schat, heeft de toepasselijke naam ’50 begeerde SchitteRingen’.

Anneke Schat viert, net als de jarige Gouden Televizier-Ring, ook een jubileum: het is de veertigste ring die zij heeft ontworpen voor dé publieksprijs van Nederland. Hiervoor heeft de kunstenares zich laten inspireren door de geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring.

SchitteRingen

“Het is een wervelende dans van 50 schitterringen; iedere ingevoegde ringvorm brengt een hommage aan alle Gouden Televizier-Ring winnaars”, legt Anneke Schat uit. “De cirkelvariaties in deze ring staan voor de diversiteit of buitengewoon verrassende verscheidenheid van de Gouden Televizier-Ring-dragers. Want van satire tot soap, van revue tot drama en van spelletjes tot talkshows: in alle disciplines is in de afgelopen jaren een Gouden Televizier-Ring uitgereikt.”

Uitreiking Televizier-Ring

Het Nederlandse publiek kan tot maandag 28 september 09.00 uur stemmen op zijn of haar favoriete programma of tv-persoonlijkheid op de website van Televizier. De notaris stelt op maandag 28 september tevens vast welke drie (jeugd)programma’s, presentatoren en presentatrices er zijn genomineerd in de categorieën Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent.

Daarnaast reiken de redacties van Televizier en het Gouden Televizier-Ring Gala in dit jubileumjaar ook een Televizier Oeuvre-Ring uit aan een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is (geweest) in televisieland.

Alle winnaars worden pas bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat AVROTROS op donderdag 15 oktober om 20.30 uur live uitzendt op NPO 1.

Deel dit artikel