Beste Zangers, Chateau Meiland of toch Expeditie Robinson? Wie gaat er naar huis met de Gouden Televizier-Ring 2019? Dé televisieprijs van het jaar wordt op woensdag 09 oktober 2019 uitgereikt tijdens de 54ste editie van het gala. Om alvast in de stemming te komen blikken we terug op leuke, mooie en historische momenten uit eerdere edities.

André van Duin en de wc-rol 

In 1975 wint Dag dag heerlijke lach van André van Duin en Frans van Dusschoten de Gouden Televizier-Ring. Grijnzend van oor tot oor rolt André een wc-rol uit met slechte recensies van televisiecritici.

Susan Visser en Monic Hendrickx reiken Zilveren Televizier Ster Vrouw uit

In 2013 reiken Susan Visser en Monic Hendrickx de Zilveren Televisier Ster Vrouw uit, de genomineerden zijn Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol.

Bedankt, ehh.. voetballers!

In 2014 wint Chantal Janzen de Zilveren Televisier Ster Vrouw. Mephis Depay en Jasper Cillessen reiken de prijs aan haar uit, ze bedankt de voetballers maar heeft een beetje moeite met de namen! Ook de rest van haar bedankwoord verloopt op z'n Chantals. 

Een emotionele Floortje Dessing en haar trotse vader

Floortje Dessing wint in 2016 de Gouden Televizier-Ring met haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Ze gaf van tevoren aan dat ze dacht dat haar nominatie een grap was en ze verwachtte dus al helemáál niet de Ring binnen te slepen. De reactie van Floortje is priceless, en de reactie van haar vader was prachtig. 

Spetterend optreden van Dua Lipa

In 2016 stond niemand minder dan Dua Lipa op het Gouden Televizier-Ring Gala om een spetterend optreden te verzorgen!

"Zal ik vast even een teaser opnemen?"

In 2017 wint Zondag met Lubach de Gouden Televizier-Ring! In zijn bedankmomentje neemt hij gelijk even een teaser op voor het programma, wel zo makkelijk!

"Zit ik in een soort droom hier?" 

Met meer dan 5 miljoen kijkers was De Luizenmoeder één van de favorieten voor de ring van 2018. Maar Beau five days inside ging er er met de hoofdprijs vandoor. Iets wat Beau maar moeilijk kon geloven.

Kijk woensdag 9 oktober om 20.35 uur naar de Rode Lopershow op NPO 1. Om 21.10 uur start het Gouden Televizier-Ring Gala op dezelfde zender. 

Deel dit artikel