Ivo Niehe heeft een Oeuvre-Ring ontvangen voor zijn lange staat van dienst als presentator. Hij ontving deze prestigieuze prijs tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2020.

Voor het eerst sinds 2015 werd de speciale Oeuvre-Ring weer uitgereikt. De Oeuvre-Ring is bestemd voor de absolute top van de Nederlandse televisie. De prijs is sinds de start van het Ring Gala in 1964 pas driemaal eerder uitgereikt. De prijs ging eerder naar Mies Bouwman, Willem Duys en Linda de Mol. 

Bijna 40 jaar TV Show

De eerste uitzending van de TV Show was op 6 november 1981 bij TROS. Sinds het begin van de TV Show weet Ivo Niehe nationale en internationale persoonlijkheden te strikken voor een interview. Er zijn inmiddels honderden gasten bij hem langsgekomen in de studio waaronder vele wereldsterren.

Een jaar op Overkempe

Vorig jaar in 'Een jaar op Overkempe' volgde Ivo Niehe een jaar lang de woon- en werkgemeenschap Overkempe. Zo’n 135 jongeren en volwassenen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking proberen hier onder professionele begeleiding alles uit het leven te halen wat erin zit.

Ivo Niehe vroeg zich af: hoe gaat het er nu eigenlijk echt aan toe in zo’n gemeenschap? Wie zijn de mensen die er wonen? En wat is de impact van alle bezuinigingen in de zorg?

Deel dit artikel