Actrice en zangeres Willeke Alberti is weer de trotse bezitter van een Gouden Televizier-Ring: Televizier heeft haar woensdag een nieuw exemplaar gegeven in RTL Late Night. De originele Ring, die ze 45 jaar geleden won voor haar hoofdrol in de serie De kleine waarheid, werd in februari van dit jaar gestolen.

Anneke Schat

Willeke Alberti was begin 2016 diep bedroefd toen onder meer haar Gouden Televizier-Ring uit 1971 uit haar huis was ontvreemd. Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, beloofde haar kort daarop een nieuwe Ring te bezorgen, mocht het oude exemplaar niet worden teruggebracht. Toen duidelijk werd dat dit niet zou gebeuren, heeft Televizier aan kunstenares Anneke Schat gevraagd of zij een nieuwe Gouden Televizier-Ring wilde maken voor Alberti. Schat is immers al sinds 1975 verbonden aan de publieksprijs.

Amethist voor Alberti

Willeke Alberti is nauw betrokken geweest bij het ontwerp van haar nieuwe Ring. Schat heeft het juweel gebaseerd op het originele ontwerp van Jaap de Vries, en heeft daar haar eigen, kenmerkende draai aan gegeven. Alberti wil deze nieuwe Gouden Televizier-Ring graag dragen tijdens optredens, en daarom is het een groter, opvallender exemplaar geworden met een amethist.

Deel dit artikel