Het programma Over mijn Lijk heeft de Gouden Televizier-Ring 2020 gewonnen. Het programma kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en liet Beste Zangers en Homeward Bound achter zich. 

Beste Zangers is al eerder genomineerd geweest, Over Mijn Lijk en Nick, Simon en Kees: Homeward Bound maakten voor het eerst kans op de felbegeerde televisieprijs.

Over Mijn Lijk

In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die in deze situatie zitten. Vijf helden die niet bij de pakken neer zitten. Maar besluiten keihard te leven! Tim volgt ze een half jaar bij al hun hoogte- en dieptepunten. En geeft zo een unieke kijk in het leven van deze inspirerende jongens en meiden. 

Beste Zangers

In Beste Zangers reist Jan Smit met een zevental artiesten af naar het meestal zonnige Ibiza om daar de mooiste liedjes voor elkaar te zingen. In intieme setting treedt iedereen uit z’n comfortzone en zingen ze nummers die voor de ander bijzonder zijn. Het programma bestaat al meer dan 10 jaar en krijgt in 2020 zijn dertiende seizoen. 

Nick, Simon & Kees

Nick en Simon storten zich samen met vriend Kees in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. In hun nieuwe rol als documentairemakers willen ze iedereen kennis laten maken met Paul Simon en Art Garfunkel.

Deel dit artikel