Er wordt duidelijk wat er is gebeurd tijdens de schietpartij op het spookscheepje langs de Westerschelde. Sister Li blijkt het conflict tussen de Lorrendraaiers doelbewust te hebben aangewakkerd.

Ook komen we erachter dat de komst van Tara naar het Grensland niet geheel toevallig was... Terwijl de puzzelstukjes stap voor stap in elkaar vallen, komt Bert echter opnieuw in een levensbedreigende situatie terecht. De kaarten zijn geschud. De mysteries van het Grensland zijn opgehelderd. Tijd voor de finale confrontatie.

De Lorrendraaiers vechten hun interne oorlog uit op het scherpst van de snee, met Sister Li als lachende derde. Tegelijkertijd blijft de door slapeloosheid geplaagde Tara onvermoeibaar op zoek gaan naar Bert, Afi en de vluchtelingenkinderen. Ze is vastbesloten om hun levens te redden, maar de tijd is ook gekomen om oude rekeningen te vereffenen. Ze wil wraak voor Shirin.

Grenslanders - Aflevering 7 & 8 (de finale) zie je op zondag 15 september 2019, om 20.15 uur bij AVROTROS op NPO 3. Daarna is de uitzending hier terug te kijken.

Deel dit artikel