We zetten de belangrijkste personages uit de thrillerserie Grenslanders voor je op een rijtje.

Tara Dessel: Rotterdamse politie-inspecteur
(gespeeld door Jasmine Sendar)

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara wordt af en toe geconfronteerd met racisme en xenofobie, maar haar zelfvertrouwen is over het algemeen groot genoeg om zich daarboven te stellen. Bij haar vorige collega’s en haar commissaris dwong Tara respect af door haar professionele, vakbekwame houding. Maar toen liep het fout. Een verkeerde beslissing van Tara leidde tot de dood van Shirin, een jonge prostituee, die door Tara was ingeschakeld als politie-informante. Na de schorsing die daarop volgde, raakte Tara volledig de weg kwijt. Toen er een positie vrijkwam aan de grens met België, besloot ze haar carrière voort te zetten in de mooie, rustige streek in het stromingsgebied van de Westerschelde.

Na haar misstap worstelt Tara met zichzelf. Ook lijdt ze aan een steeds erger wordende vorm van slapeloosheid, met alle bijbehorende gevolgen: achterdocht, paranoia, waanvoorstellingen en black-outs.

Tara-Jasmine-Sendar.jpg
Bron: Nyklyn
Tara
Tara-Jasmine-Sendar.jpg

Bert Dewulf: charmante, maar nonchalante Belgische politiepsycholoog
(gespeeld door Koen de Bouw)

Bert is een psychiater uit België, gespecialiseerd in post-traumatische klachten. Door zijn expertise wordt hij vaak door de politie ingeschakeld. Hij is getrouwd met Maaike en heeft een dochtertje met het syndroom van Down, Luna. Bert houdt zielsveel van zijn dochtertje, maar diep vanbinnen kan hij haar beperking niet aanvaarden. Met zijn vrouw kan hij er niet over praten, maar het heeft z'n weerslag op hun relatie. Op een moment van zwakte begaat Bert een misstap met een patiënte. Aanvankelijk ziet hij de opdracht in de afgelegen grensstreek vooral als een kans om zijn problemen thuis te ontvluchten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met een jonge getraumatiseerde vluchtelinge, gaat hij zijn eigen fouten steeds meer onder ogen zien. Hij besluit zijn leven een nieuwe wending te geven.

Bert-Koen-de-Bouw.jpg
Bron: Nyklyn
Bert
Bert-Koen-de-Bouw.jpg

Commissaris Biegel
(gespeeld door Fedja van Huet)

Harry Biegel is een politiecommissaris in het Nederlandse Kruisvliet. Op het werk is hij een twijfelaar. Sterkere persoonlijkheden maken van die houding al snel misbruik. De temperament­volle Tara weet niet hoe ze het veranderlijke gedrag van Harry moet interpreteren en kan zich daar ontzettend aan ergeren. Is hij een vriendelijke, niet zo bekwame politieman, die vooral een geliefde baas wil zijn? Of weet hij verdomd goed wat er zich in de streek afspeelt en is hij medeplichtig?

Biegel-Fedja-van-Huet.jpg
Bron: Nyklyn
Commissaris Biegel
Biegel-Fedja-van-Huet.jpg

Tommy: op de vlucht geslagen verdachte
(gespeeld door Robin Boissevain)

Tommy Dingemanse is het enige kind van Cornella Dingemanse. Hij is beschermd opgevoed. Op school bakte hij er niet veel van. Hij runt, af en toe met de hulp van zijn moeder Cornella, een bootverhuurbedrijfje langs de Westerschelde. Geld, macht, status, verantwoordelijkheid; het kan hem allemaal gestolen worden. Maar er stroomt wel degelijk Dingemanse-bloed door zijn aderen. Wanneer hij op de proef gesteld wordt, toont hij zijn ware karakter.

Tommy-Robin-Boissevain.jpg
Bron: Nyklyn
Tommy
Tommy-Robin-Boissevain.jpg

Cornella Dingemanse: moeder van Tommy
(gespeeld door Monic Hendrickx)

De Nederlandse Cornella is voor de buitenwereld een arme, alleenstaande moeder. Maar zoals bij vele Grenslanders gaat er achter die façade een totaal andere persoon schuil. Haar zwakke plek is haar zoon - en zorgenkind - Tommy.

Cornelia-Monic-Hendrickx.jpg
Bron: Nyklyn
Cornella
Cornelia-Monic-Hendrickx.jpg

Afi Minnawi
(gespeeld door Adanna Unigwe)

De Afrikaanse Afi wordt dwalend gevonden in de Vlaamse velden. Het zwijgzame, mysterieuze meisje zegt aanvankelijk geen woord en lijkt zich niet eens haar eigen naam te herinneren. Wanneer Bert er als specialist bij gehaald wordt, wint hij stap voor stap haar vertrouwen.

Afi
Bron: Nyklyn
Afi
Afi

Deel dit artikel