In Ivoorkust wordt Art ontvangen door Matthew en de trots van het land: de pantserkrokodil. Als kind was de Amerikaan al bezeten van reptielen. 

Vijftien jaar geleden belandde Matt in Ivoorkust. Het valt hem dan op dat er veel aandacht is voor de bescherming van bekende bedreigde dieren als de chimpansee en de olifant. Deze dieren zijn aaibaar en hebben meer charisma dan reptielen. De vrijwel uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil krijgt bijna geen aandacht. Dit dier is één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

In Ivoorkust werd tot voor kort een bloedige burgeroorlog uitgevochten en toch is het al twaalf jaar de thuisbasis van Matt Shirley. Hij werkt onder moeilijke omstandigheden en leeft al tien jaar uit een koffer.

Art bezoekt Matt in de dierentuin waar hij werkt aan een uniek project. Hij wordt opgewacht door Matt, zijn team en... een krokodil. Veel bedenktijd heeft Art niet als Matt hem vraagt de krokodil vast te houden. En hoewel de krokodil er best schattig uitziet heeft Art er zo z'n bedenkingen bij... Bekijk het filmpje hierboven voor de reactie van Art.

blockquote
Ik heb zo m'n bedenkingen, die tandjes zien er best scherp uit
Art Rooijakkers in Ivoorkust

Een nieuwe aflevering van Helden van de Wildernis zie je donderdag 20 september om 21.30 uur op NPO 1

Deel dit artikel