Helden van de Wildernis komt terug! In het najaar van 2018 gaat Art Rooijakkers weer op bezoek bij verschillende mensen die hun leven wijden aan de bescherming van de natuur. 

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het tweede seizoen.  ↓  ↓ 

In het eerse seizoen ging Art op bezoek bij deze zes helden: 

Jachtluipaarden in Kenia 

Art bezoekt in Kenia de Nederlandse biologe Femke. Ze woont in een piepklein huisje op de Savanne. Hier bestudeert en beschermt ze jachtluipaarden, want het snelste landdier - een cheeta kan sprintjes trekken van wel 120 km per uur - wordt met uitsterven bedreigd. Een belangrijke reden: zijn leefgebieden worden steeds verder ingeperkt. Art trekt er met Femke op uit en ze stuiten een cheeta-moeder en haar welpen. Een bijzondere ervaring.

Rendieren in Noorwegen

Art ontmoet de Britse bioloog Nicholas Tyler op Spitsbergen. Al bijna veertig jaar lang tracht Nicholas te achterhalen hoe rendieren overleven bij temperaturen tot -45°C, op plekken waar amper voedsel te vinden is. Het leefgebied van de rendieren neemt wereldwijd af door wegen- en mijnbouw. 

Mantaroggen in Mozambique

De mantarog wordt met uitsterven bedreigd, maar biologe Andrea Marshall wil het tij keren. Ze woont in Mozambique om voor de reus van de oceaan te strijden. Andrea beschouwt de mantaroggen als haar kinderen en ze kan er 1000 (!) herkennen. 

Olifanten in Thailand

In Thailand worden olifanten ingezet om toeristen te entertainen. De Nederlandse Antoinette zet zich al jarenlang in om deze vorm van dierenmishandeling te bestrijden. 

Slingerapen in Brazilië

Opkomen voor de natuur is niet zonder gevaar. Apenkenner Marc van Rosmalen is met de dood bedreigd en heeft zelfs in een Braziliaanse gevangenis gezeten. Toch denkt hij niet aan stoppen. Marc is bijna 70, en wil zich nu toespitsen op bosbeheer, zodat het leefgebied van de slingerapen blijft bestaan.

Orang-oetans in Indonesië

Het regenwoud op het Indonesische Borneo neemt in rap tempo af. Alexandra Vosmaer en haar vriend Dirk-Jan strijden voor het behoud van het woud en voor het voortbestaan van de orang-oetan. Ze zijn allebei begin dertig en industrieel ontwerpers. Ze strijden elk op hun eigen manier om het bos én de orang-oetangs een toekomst te geven.

Meer Helden van de Wildernis

Deel dit artikel