We leren Piet Hein Eek kennen op zijn eigen terrein: op industrieterrein Strijp R, onderdeel van de voormalige Philips fabriek. Hier begon hij ooit zelf met het herbestemmen van een oude fabriekshal.

Herbestemming bereikt in Strijp R in Eindhoven

Piet Hein zag al heel snel de pluspunten van Strijp R en toverde de keramische werkplaats van Philips om tot een werkplaats/showroom/restaurant. Het fabriekspand werd voorheen door Philips gebruikt voor het produceren van radio’s en televisies en komt uit de jarigen vijftig van de vorige eeuw. Piet Hein Eek deelt het met een aantal andere designstudio’s en creatieve werkplekken. Ook is er plaats gemaakt voor een tentoonstellingsruimte en een restaurant met streekproducten. De wijk Strijp R is zo een mix geworden van oude, indurstriële panden met herbestemming en nieuwbouw. 

Piet-Hein-Eek-op-strijp-R-gebouw.jpg
Piet Hein Eek op Strijp R
Piet-Hein-Eek-op-strijp-R-gebouw.jpg

Kruisherenhotel, Dominicanenkerk en het Sphinx-Kwartier in Maastricht

Piet Hein neemt ons daarna mee naar de meest zuidelijke stad van ons land: Maastricht. Een stad die rijk is aan unieke gebouwen zoals het Kruisherenhotel, de Dominicanenkerk en het Sphinx-Kwartier. Het contrast tussen een geslaagde herbestemming en een ruwe diamant kan bijna niet groter zijn.

Deel dit artikel