Herbestemming
AVROTROS Herbestemming
Herbestemming

Piet Hein Eek reist langs architectonische parels

Herbestemming_Piet_Hein_Eek_A2.jpg
Piet Hein Eek
Herbestemming_Piet_Hein_Eek_A2.jpg

Ontwerper Piet Hein Eek heeft een bijzondere passie voor oude gebouwen. In Herbestemming deelt hij zijn kennis en eigenzinnige kijk tijdens een reis langs architectonische parels, dwars door Nederland.

Piet Hein Eek doet wat wij allemaal weleens zouden willen; binnen gluren in die opvallende bouwwerken. Van grote monumenten en fabrieken tot scholen, watertorens en gebouwen waarvan je eigenlijk geen idee hebt wat er achter de muren schuil gaat. Wat de oude gebouwen in deze serie gemeen hebben is het feit dat ze na jaren trouwe dienst hun functie verloren. Voor sommige panden werd al snel een nieuwe bestemming gevonden, andere gebouwen staan al jaren leeg.

Is de herbestemming geslaagd? Wat is er qua oorspronkelijkheid overeind gebleven en hoe komt dat in de nieuwe bestemming van het pand tot zijn recht? Wat valt er te ontdekken of hoe zou dit leegstaande pand toch weer een passende functie kunnen krijgen? Piet Hein Eek voert ons mee in zijn passie, nieuwsgierigheid, verwondering en vakmanschap. Alle panden hebben een historie, vaak een uniek uiterlijk en altijd een bijzonder verhaal. Hij laat zien wat de bouwwerken zo opmerkelijk maakt en vertelt het verhaal achter de herbestemming. 

AVROTROS Kunst

AVROTROS Kunst

Met verrassende interviews, unieke kijkjes achter de schermen en achtergrondartikelen loodst kunstmagazine MUZE je langs de nieuwste tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst, mode, fotografie, design en architectuur.

Word lid