In 'Het Beste van Toppop' duiken we met een groot aantal Bekende Nederlanders in het Toppop-archief. Met o.a. Karin Bloemen, Alain Clark, Erik de Zwart en natuurlijk Ad Visser en Penney de Jager bekijken we een groot aantal vaak hilarische fragmenten.

Kate Bush

We zien het zeer bijzondere optreden van de eigenzinnige Kate Bush. Stelde ze zich nou gewoon aan met haar vreemde bewegingen of was ze de ontdekker van een nieuwe kunstvorm?

The New Wave

The New Wave was een vervolg op de discomuziek. Opeens werd er muziek gemaakt met als belangrijkste instrument de synthesizer. Natuurlijk stond Toppop aan de basis van deze stroming en hadden ze veel gasten van dit nieuwe geluid, zoals The Human League, Soft Cell en Dead or Alive.

Neerlands trots

Ook het Nederlandse repertoire komt in deze 'Het beste van Toppop' ruimschoots aan bod. Wie schetst onze verbazing als blijkt dat jongeren nog steeds de hits van Nico Haak mee kunnen zingen? Bij het horen van 'Foxy Foxtrot' wordt er vrolijk mee gedaan.

Lenny Kuhr & The Poppys

Lenny Kuhr deed een fameus optreden met haar hit Visite. Ze wordt daarin ondersteund door de Franse jongensgroep Les Poppys. Veel gasten vragen zich af bij het zien van dit fragment of de jongetjes het wel zo leuk vinden in de Toppop studio. Of moesten ze misschien van hun manager per se naar Hilversum?

Plastic Bertrand

Plastic Bertrand is in 1977 het stralende middelpunt in de Toppop studio. Om de act wat opvallender te maken heeft hij verzonnen zijn lied al springend op een trampoline te doen. Het publiek is uitzinnig enthousiast en we zien een sterk staaltje van playbacken voor gevorderden.

Disco never dies

We zien de de band Chic met de twee enthousiaste zangeressen. Een van onze gasten geeft grif toe als puber een enorm zwak te hebben gehad voor één van de twee dames. 'Ze keek zo lekker brutaal de camera in', weet hij zich veertig jaar na dato nog te herinneren. We zien disco hits van Chic, Sisters Sledge en Shirley and Company.

Uitzending 2 september 2020 om 20.25 uur op NPO3 (daarna is de uitzending hier terug te zien)
Aansluitend om 21.10 uur op NPO 3 Het verhaal van 50 jaar Toppop.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop
Deel dit artikel