De meest opvallende fragmenten uit het rijke Toppop-archief. BN'ers delen hun herinneringen en kiezen hun favoriete nummer.  

Ad Visser kondigt het het optreden van The Jacksons aan. De jonge Michael had in de Toppop studio bijna te weinig ruimte voor zijn toen al geweldige dansmoves. 

Penney de Jager laat zien dat ze het dansen nog niet is verleerd en kijkt terug naar haar choreografie op een nummer van Stevie Wonder.

Erik van der Hoff (Roberto Jacketti) vertelt hoe veel indruk het eerste optreden bij Toppop maakte en herinnert zich de gratis lunch als de dag van gisteren.

Ook het Nederlandstalige lied ontbreekt zeker niet in de Toppop-archieven. We kijken met de gasten naar een piepjonge André Hazes en de 63-jarige Zangeres Zonder Naam. En we horen dat er maar liefst 17 miljoen exemplaren van het Smurfenlied van Vader Abraham zijn verkocht.

De disco beleefde zijn hoogtijdagen tijdens de jaren dat Toppop werd uitgezonden. In deze aflevering besteden we uitgebreid aandacht aan deze stroming en komen hits van Donna Summer, The Village People en George McCray voorbij. 

En natuurlijk mag Earth & Fire niet ontbreken met hun megahit 'Weekend'. Wie was er in die tijd niet verliefd op Jerney Kaagman in haar iconische blauwe, glimmende pak?

Herhalingsuitzending zaterdag 24 oktober 2020 om 21.25 uur op NPO3 (daarna is de uitzending hier terug te zien)

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop
Deel dit artikel