In de Toppop studio werd er door elke artiest geplaybackt. In deze aflevering zien we hoe moeilijk het is om op het juiste moment te beginnen. Hoe weet je wanneer de band wordt gestart? We zien tal van voorbeelden waarbij de eerste noot net wordt gemist.  

Met Mai Tai kijken we terug naar hun optredens bij Toppop. Harriette Weels van Mai Tai geeft na jaren zwijgen eindelijk toe dat zij verantwoordelijk was voor de styling van Mai Tai en moet daar 40 jaar na dato hartelijk om lachen. "Hoe eighties kan je zijn?"

De disco mag natuurlijk niet ontbreken. Met onze gasten kijken we naar o.a. Kool and The Gang met 'Celebration' en Labelle met 'Lady Marmalade', oftewel 'Voulez-vous couchez avec moi'.

Een piepjonge Whitney Houston zing in de studio 'All At Once'. Grappig is dat het publiek totaal ongeinteresseerd is en geen enkel besef heeft naar wat voor een wereldster ze zitten te kijken.

Normaal zingt 'Oerend Hard' in de studio van Toppop. Om het geheel wat wilder en heftiger te maken heeft de regie van Toppop er voor gekozen stro in de windmachine te doen. Het effect mag er zeker zijn

Herhalingsuitzending zaterdag 31 oktober 2020 om 22.05 uur op NPO3 (daarna is de uitzending hier terug te zien)

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop
Deel dit artikel