In deze aflevering van Toppop kijken we met tal van Bekende Nederlanders naar een groot aantal fragmenten uit het rijke Toppop archief. Natuurlijk zijn presentator Ad Visser en vaste Toppop danseres Penney de Jager te gast. Maar we zien ook Karin Bloemen, Viggo Waas, Ruben Hein en vele anderen.

De Rock en Roll komt ruimschoots aan bod in deze aflevering van Het Beste van Toppop. Wie herinnert zich niet de stoere Joan Jett, de vrolijke rockabilly van The Stray Cats en de wilde Ramones, die de Toppop studio op zijn grondvesten deden schudden.

Onze gasten doen enthousiast mee met de opvallende dansjes van de meidengroep Silver Connection. De meer dan opvallende bewegingen blijken nog lang niet makkelijk te zijn.

Vaste Toppop danseres Penney de Jager herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe Julio Iglesias haar probeerde te verleiden. Zij moest daar niks van weten, maar één van haar danseressen dacht daar heel anders over.

We zien de bekendste voorbeelden van de muzikale stroming "De Neue Deutsche Welle". Zo zien we de mysterieuze Falco met grote zonnebril en zien we de bijzondere en heerlijk extravagante Nina Hagen door de Toppop studio dansen.

Uitzending 26 augustus 2020 om 20.15 uur en 02.06 uur op NPO3 (daarna is de uitzending hier terug te zien)