In deze aflevering van Het beste van 50 jaar Toppop kijken we met een groot aantal Toppop-fans waaronder Anita Witzier, Sanne Wallis de Vries, Erik de Zwart en Gerard Joling naar fragmenten uit het legendarische muziekprogramma. Natuurlijk ontbreken ook presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager niet.

Deze week staat Het beste van 50 jaar Toppop volledig in het teken van kerst. We kijken met de gasten naar de meest opvallende kerstnummers uit het roemruchte Toppop-archief.

Chris Rea- Driving Home For Christmas

Destijds probeerde het creatieve team van Toppop een mooie clip te maken van 'Driving Home For Christmas' van Chris Rea. Het optreden werd heel toepasselijk versneden met beelden van een snelweg. We verwachten de eindeloze lange Amerikaanse highway, wat helemaal bij de sfeer van het nummer past, maar dat is niet het geval. Pas nu zien we dat de volledige clip knullig is opgenomen rond Hilversum met de overduidelijk Nederlandse verkeersborden.

André Hazes - Eenzame Kerst

'Eenzame Kerst' van André Hazes mag natuurlijk niet ontbreken aangezien dit de grote doorbraak van André is! We zien een toch wat onwennige artiest die zo uit een Amsterdamse stamkroeg lijkt te komen. Onze gasten kijken met plezier en melancholie naar de beelden van de nog jonge Hazes, toen nog met snor, onder de kerstboom.

Love Unlimited - It May Be Winter Outside 

De vette winterhits mogen natuurlijk niet ontbreken in deze kersteditie! We zien de drie Amerikaanse dames van Love Unlimited met hun hit 'It May Be Winter Outside'. In hun perfecte outfits verzorgen zij een optreden in de studio van Toppop om nooit meer te vergeten.

Het beste van 50 jaar Toppop zie je elke woensdag om 20:25 op NPO 3.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop

Deel dit artikel