In deze aflevering van Het beste van 50 jaar Toppop kijken we met een groot aantal Toppop-fans waaronder Anita Witzier, Sanne Wallis de Vries, Erik de Zwart en Gerard Joling naar fragmenten uit het legendarische muziekprogramma. Natuurlijk ontbreken ook presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager niet.

Het succes van Luv'

In deze aflevering krijgen we een uitgebreid overzicht van alle hits van Luv’. Marga Scheide herinnert zich dat de dames in het begin van hun carrière de kleding moesten huren omdat ze nog geen geld hadden om nieuwe kleren voor hun optredens aan te schaffen. Het succes kwam snel en voor ze het door hadden werden de meiden in een privé-vliegtuig de hele wereld over gevlogen. 

Mud en The Sweet

Glamrock was in de jaren '70 vaak vertegenwoordigd in de Toppop-studio. Bands als Mud en The Sweet waren razend populair. Sommigen dachten dat hun bekendheid was gebaseerd op hun uiterlijk met veel make-up en excentrieke kleding. Jaren na dato kunnen we stellen dat ook de muziek die deze bands maakten geweldig was en de tand des tijds heeft doorstaan.

Divine maakt Nederlands debuut

Divine scoorde in Nederland een vette hit met ‘Shoot Your Shot’. Achteraf gezien was zij met haar excentrieke verschijning de eerste travestiet op de Nederlandse televisie. De rest van de wereld bleek nog niet klaar voor deze kleurrijke artiest, maar Nederland omarmde Divine vanaf het eerste moment.

George McCrae met Rock Your Baby

Howard Komproe kijkt naar zijn favoriete fragment: ‘Rock Your Baby’ van George McCrae. De zanger met de zwoele stem en blote bast maakt nog steeds grote indruk. Howard geeft zelfs toe dat hij soms onder de douche de hoge falset noot nog haalt.

Blondie's grootste hits

Deze week in Ad's Choice kijkt Ad Visser terug naar de optredens van Blondie in de Toppop-studio. Hoewel de hele wereld nog nooit van Blondie gehoord had, haalde ze in Nederland al hit na hit. Deze week zien we haar grootste knallers, zoals 'Denis' en 'Heart Of Glass'.

Het beste van 50 jaar Toppop zie je elke woensdag om 20:25 op NPO 3.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop

Deel dit artikel