In deze aflevering van Het beste van 50 jaar Toppop kijken we met een groot aantal Toppop-fans waaronder Anita Witzier, Sanne Wallis de Vries, Erik de Zwart en Gerard Joling naar fragmenten uit het legendarische muziekprogramma. Natuurlijk ontbreken ook presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager niet.

Je Loog Tegen Mij

In deze aflevering horen we Harry Slinger van Drukwerk over de hit 'Je Loog Tegen Mij'. Stralend vertelt hij hoe destijds de zalen gevuld werden door honderden fans met het karakteristieke rode mutsje. Natuurlijk kunnen de gasten het niet laten luid mee te zingen met deze kroeg-kraker.

Kim Wilde's wilde uitstraling

Meerdere malen trad Kim Wilde op in de Toppop-studio. Haar chagrijnige uitstraling werd haar handelsmerk. We horen waarom deze look zo goed paste in de roerige jaren '80.

Terugblikken op Iggy Pop

Legendarisch is natuurlijk het optreden van Iggy Pop in de Toppop-studio. Ad Visser neemt ons mee naar wat er gebeurde tijdens het tweede bezoek van Iggy. De hele Nederlandse popjournalistiek was destijds uitgelopen. Zal het optreden even spectaculair worden of valt Iggy de tweede keer toch een beetje tegen?

Disco met The Three Degrees 

En ook de disco ontbreekt natuurlijk niet in deze aflevering van Het beste van Toppop. We zien hoe professioneel en ongeëvenaard goed The Three Degrees waren. Alles klopte aan deze act en onze gasten kunnen er 50 jaar na dato nog steeds met volle teugen van genieten.

Het beste van 50 jaar Toppop zie je elke woensdag om 20:25 op NPO 3.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop

Deel dit artikel