In deze aflevering van Het beste van 50 jaar Toppop kijken we met een groot aantal Toppop-fans waaronder Anita Witzier, Sanne Wallis de Vries, Erik de Zwart en Gerard Joling naar fragmenten uit het legendarische muziekprogramma. Natuurlijk ontbreken ook presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager niet.

The Doobie Brothers en de George Baker Selection

In deze aflevering zien we de vreemde uitmonstering van de drummer van The Doobie Brothers. Waarom zit hij met een gele helm op in de Toppop studio? De George Baker Selection trad maar liefst 35 maal op in Toppop. George Baker is te gast en blikt terug naar zijn hits 'Una Paloma Blanca' en 'Little Green Bag'.

Ad Visser presenteert Ad's choice

In Ad's choice kiest presentator Ad Visser zijn favoriete fragmenten en haalt hij herinneringen op uit de Toppop-tijd. Vanavond horen we het geweldige verhaal achter de opnames van de clip van '99 Luftballons' van Nena. De enorme explosies laten de nog jonge en naïeve Nena zo schrikken dat ze dreigt de set te verlaten.

Rock the Boat

De disco mag natuurlijk niet ontbreken in Het beste van Toppop. Op elke dansvloer wordt de hit 'Rock the Boat' hard meegezongen. We ontdekken wat deze tekst eigenlijk betekent en kijken naar de geweldige clip die met de nieuwste technieken is vormgegeven.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop

Het beste van 50 jaar Toppop zie je elke woensdag om 20:25 op NPO 3.

Deel dit artikel