In deze aflevering van Het beste van 50 jaar Toppop kijken we met een groot aantal Toppop-fans waaronder Anita Witzier, Sanne Wallis de Vries, Erik de Zwart en Gerard Joling naar fragmenten uit het legendarische muziekprogramma. Natuurlijk ontbreken ook presentator Ad Visser en danseres Penney de Jager niet.

Gerard Joling - Ticket to the tropics

In deze aflevering kijken we uitgebreid met Gerard Joling terug naar zijn vele optredens in Toppop. De hele studio werd volgezet met kamerplanten in de hoop de exotische sferen te krijgen die horen bij zijn nummer 'Ticket to the tropics'. Kosten nog moeite werden destijds gespaard. Gerard kan het natuurlijk niet laten luid mee te zingen met zijn oude hits en schrikt van wat voor een knappe verschijning hij toen was. Met onze gasten gaan we op zoek naar het geheim achter het nimmer aflatende succes van Nederlands grootste entertainer.

Tavares - Heaven Must Be Missing An Angel

De disco ontbreekt natuurlijk niet in deze aflevering van Het beste van Toppop. We horen dat de band Tavares bestaat uit vijf broers die allen wel heel ritmisch zijn in de heupen. We zien hun geweldige dance-moves in de enorme hit 'Heaven Must Be Missing An Angel'.  Natuurlijk lukt het onze gasten niet om stil te blijven zitten bij het zien van dit fragment.

Sheila & Black Devotion - Love me Baby

Zangeres en danseres Sheila scoorde vette disco hits met haar begeleidingsband ‘Black Devotion’. We horen hoe zij er alles aan deed om haar carrière staande te houden. Zo blijkt zij de maîtresse van de platenbaas te zijn geweest, wie haar en de dames van ‘Luv’ gretig trakteerde tijdens de reisjes met zijn privévliegtuig.

Jimmy Cliff - Reggae Night

Ook Reggae is zeer goed vertegenwoordigd in het 50-jarige muziekprogramma. Zo zien we een geweldig dansende Jimmy Cliff met zijn nummer ‘Reggae Night’. Ook horen we de wel heel onverwachte connectie tussen Prince Mohammed en een van de bekendste presentatoren van Nederland.

Grace Jones - Nipple To The Bottle

Zoals elke week vertelt Ad Visser een dierbare herinnering van hem aan Toppop in zijn item 'Ad's Choice'. Deze week vertelt hij over een memorabel optreden van Grace Jones, die Nederland probeerde te choqueren met een blote tepel. Lukte haar dat met Nipple To The Bottle’ of bleek Nederland toch te nuchter?

Het beste van 50 jaar Toppop zie je elke woensdag om 20:25 op NPO 3.

Neem ook een kijkje in het rijke archief van Toppop

Deel dit artikel