Bekende Nederlanders blikken terug op alle hits van deze damesgroep en vertellen over het gevoel dat Dolly Dots bij hen oproept.

De ambitie van de Dolly Dots ging verder dan zingen alleen. De groep kreeg een eigen speelfilm in Amerika, een televisieserie bij de TROS en zelfs een eigen Barbiepop. Dansen ging ze iets minder goed af. Konden de dames dat niet of was er een andere reden voor de simpele choreografie van de groep?

Twee exen van de Dolly Dots vertellen hoe hun romance lang geleden ontstaan is. Hoe zijn de herinneringen aan die relatie? En we zien een geweldig optreden in een volgepakt Ahoy waar de Dots schitteren in latex. Hoe zit dat precies?

En Dolly Dots fan Richard Groenendijk vertelt hoe hij zijn plek toch opeiste terwijl er voor hem geen plek was in de playback groepjes op de lagere school. 

Dit en meer zie je in Het beste van… Dolly Dots, dinsdag 29 december 2020 om 22.10 uur op NPO 3 (hh).

Hitmachine

In de jaren tachtig waren de Dolly Dots immens populair in binnen- en buitenland. De groep bestaande uit Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker, Angéla (Sjeel) Kramers en Ria Brieffies tourde de hele wereld over. Met hits als 'Love Me Just A Little Bit More', 'Radio' en 'She’s a Liar' waren de dames een ware hitmachine.  

Onze top vijf uit het rijke Toppop archief:

1.  Love Me Just A Little Bit More' (originele titel: 'Totally Hooked On You') was hun enige nummer 1-hit in 1984

2. Radio (met dit nummer behaalde de Dolly Dots Platina in Japan)  en was hun tweede top 40-hit, kwam tot no. 11

3. She's a Liar haalde de 7e plaats in de top 40

4.  Leila (The Queen of Sheiba) is het meest bekeken op YouTube met meer dan 1 miljoen views, kwam tot no. 9 in de top 40

5. Don't Give Up haalde de 14e plaats in de top 40

Meer Dolly Dots

Muzieklegendes Sterren.nl - Dolly Dots: de grootste meidengroep van de jaren '80
⇒ Reünieconcert  Het beste van de Dolly Dots in Ahoy 2007
Playlist Dolly Dots Youtube Toppop

Deel dit artikel