Muziek roept bij veel mensen een bepaald gevoel of een bepaalde herinnering op. In deze aflevering van 'Het beste van...' duiken we in de wereld van Queen en leggen we bepaalde nummers en gebeurtenissen van de band voor aan bekende Nederlanders. 

Bijna iedere generatie kent ze wel; nummers als 'Somebody to love', 'We will rock you' en natuurlijk 'Bohemian Rhapsody', slechts een kleine greep uit de lange lijst met hits die de Engelse rockband Queen op zijn naam heeft staan. 

Queens grote doorbraak begint in 1974 met de singles 'Killer Queen' en 'Now I'm Here'. Een jaar later komen ze met iets totaal anders, het album 'A Night at the Opera' met de nummer 1-hit 'Bohemian Rhapsody'.

Een nummer dat, als het aan de toenmalige platenmaatschappij van de band lag, niet uitgebracht had mogen worden... Gelukkig deed de band dit wel, en werd het wereldwijd een gigantische hit. Het staat nummer niet voor niets nog bijna ieder jaar op nummer 1 in de NPO Radio 2 Top 2000!

Queen heeft in totaal vijftien studioalbums, zeven livealbums, twee ep's, tien dvd's, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle bands ter wereld is.

→ Tip: podcast over de laatste dagen van Freddie Mercury

Queen in AVROTROS programma's

In Beste Zangers wordt ook regelmatig een Queen-hit gecoverd omdat de muziek van deze band voor veel artiesten een belangrijke rol in hun carriére heeft gespeeld. Daarnaast zijn veel nummers van de band gewedige muziekstukken om met een orkest te spelen, zo ook in het populaire klassieke programma Maestro.

Tania Kross & Tommie Christiaan - Barcelona

Wat dacht je van deze knaller? Het tiende seizoen van Beste Zangers werd afgesloten met dit bijzondere duet tussen operazangeres Tania Kross en musicalartiest Tommie Christiaan, één om nooit te vergeten:

Maestro winnaars - Don't stop me now

In de finale van het populaire Maestro-programma bundelen oud-winnaars hun krachten en zetten ze een verbluffende uitwerking neer van Queen's 'Don't stop me now':

Martin Buitenhuis - I want to break free

Martin Buitenhuis van de band 'Van Dik Hout' zingt het aanstekelijke stofzuig-nummer 'I want to break free' in het tweede seizoen van Beste Zangers:

Syb van der ploeg - The show must go on

In datzelfde tweede seizoen durft ook Syb van der Ploeg een oude Queen-knaller te vertolken;

Kortom, AVROTROS ♥  Queen, en daarom herhalen we dit gezellige programma waarin je alleen maar de grootste hits van deze legendarische band voorbij hoort en ziet komen. Kijk 'm online via de link bovenaan dit artikel.

Deel dit artikel