De prachtige Steffi valt op met haar blonde haren. In de jaren '90 trekt niet alleen haar opvallende kleding alle aandacht, maar ook haar gedrag op de Vrijeschool in Zeist wordt gezien.

Steffi trekt graag haar eigen plan en niemand lijkt haar daar bij tegen te kunnen houden. Al op 14-jarige leeftijd mag ze naar discotheek iT in Amsterdam. Als er in 2015 een tumor in haar hoofd wordt ontdekt, gooit ze het roer drastisch om.

Jaap ontmoet het mooiste meisje van de klas op het Griekse eiland Lesbos. Hier heeft ze tegenwoordig de stichting Because we carry om bootvuchtelingen te helpen. Ook dit doet ze helemaal op haar eigen manier. 

Steffi trekt graag haar eigen plan

Helpen is makkelijk

Steffi: "Wij willen mensen weer het vertrouwen geven dat we allemaal echt meer hetzelfde zijn dan dat we denken en misschien wel lijken.  We zijn een brug in de kloof tussen links en rechts, donker en licht, hier en daar. Wij weten uit ervaring ook hoe belangrijk het is dat mensen op een goede zorgzame manier worden opgevangen, dit is voor het integratieproces veel beter. We enthousiasmeren mensen dat je van helpen gelukkiger wordt dan van je kop in het zand steken. Helpen is makkelijk!"

Het Mooiste Meisje van de Klas, maandag 11 juni 2018 om 22.10 uur op NPO 1

Kijk deze uitzending terug

Deel dit artikel