Avontuurlijk, een vrije geest en een sterk persoon. Dat is hoe haar oud-klasgenoten Annemiek Hoes omschrijven. Ze was niet verlegen, had praatjes en ging altijd tegen de draad in. Later maakt ze furore als succesvolle dj, iets wat helemaal past bij haar levensstijl.

Annemiek werd geboren in Velzen maar groeide op in Haarlem. School interesseerde haar niet, de activiteiten buiten school vond ze veel leuker. ’Annemiek is heel slim. Maar ze leert niet op school maar door dingen te doen en te ervaren', aldus een oud-klasgenoot.

blockquote
Als alles naar link gaat, gaat Annemiek naar rechts
Een oud-klasgenoot

Achter de draaitafels

De interesse in muziek zat er al vroeg in bij Annemiek. Muziek luisteren, bandjes uitwisselen en plaatjes draaien was een dagelijkse bezigheid. Ze ontdekte de Roxy, een discotheek in Amsterdam en al snel kende ze iedereen daar. De liefde voor het plaatjes draaien wakkerde aan en ‘ineens’ stond ze achter de draaitafels als dj.

Vrouwelijk duo

Op een strandfeest ontmoette ze Nathalie. Ze bleken dezelfde interesse in muziek te hebben en zaten boordevol ideeën voor een carrière als dj. Ze vormden een vrouwelijk dj duo, iets wat in die tijd niet veel voorkwam. Een dj was destijds een 'saai' persoon achter een draaitafel. Annemiek en Nathalie waren twee mooie vrouwen die opvielen en er helemaal voor gingen. 

Mooiste-Meisje-Annemiek-djna.png
Bron: AVROTROS
Annemiek en Nathalie
Mooiste-Meisje-Annemiek-djna.png

Ze waren een hit en vlogen de wereld over om plaatjes te draaien en het succes werd steeds groter. Als Nathalie geen tijd meer heeft door haar modellencarrière gaat Annemieke alleen verder als dj.

In coma

Haar wereldreizen brengen haar uiteindelijk naar Bonaire. Maar daar komt in 2019 alles met een klap tot stilstand. Annemiek krijgt een heftig auto-ongeluk en raakt in coma. Ze kruipt door het oog van de naald en overleefd het. Het ongeluk heeft haar kijk op het leven veranderd.

blockquote
Dat ze daar levend uitgekomen is, is een wonder
Vriendin

Vrijheid

Jaap zoekt Annemiek op in Bonaire waar ze samen met haar zoon woont op een zeilboot. De boot geeft haar een gevoel van vrijheid en dat is precies waar ze naar op zoek is. 

Hoe kijkt Annemiek terug op haar veelbewogen avontuurlijke leven en welke lessen heeft ze geleerd? 

Je ziet het verhaal van Annemiek op dinsdag 20 april om 20.30 uur op NPO 1 in Het Mooiste Meisje van de Klas.

Het Mooiste Meisje van de Klas terugkijken

Deel dit artikel