In haar tienerjaren op het Carolus Clusius College in Zwolle staat Esther Schuil (39) uit Hattem bekend als het meisje dat alles durft, bruist van de energie en altijd positief is.

Haar schoolwerk staat zeker niet op de eerste plaats, uitgaan met haar vriendinnen vindt ze veel interessanter en ze laat zich door niemand tegenhouden. Haar zomers brengt ze door in het vakantiehuis van haar ouders in Frankrijk, waar ze ook haar eerste liefdes ontmoet. Esther leeft haar leven in de hoogste versnelling, vol met energie pakt ze alles aan wat op haar pad komt en niet zonder succes. Al op haar 30ste heeft Esther een goede baan, een leuke man en drie mooie kinderen. Maar dan komt die wervelwind met een klap tot stilstand.

Esther_kl.jpg
Esther Schuil
Esther_kl.jpg

Als ze nog maar 37 jaar is krijgt ze een vreselijk diagnose. Ze blijkt een chordoom te hebben; een zeer agressieve tumor aan haar nekwervels die vrijwel onmogelijk te behandelen is. Jaap reist samen met Esther naar Frankrijk, de plek waar ze zoveel onbezorgde zomers heeft doorgebracht en waar zij en haar familie zich nog steeds graag terugtrekken in moeilijke tijden. Hij praat met haar over hoe ze nu in het leven staat en hoe ver ze nog vooruit durft te kijken.

Uitzending maandag 21 mei om 22.10 uur op NPO 1

→ Kijk ook: Linda's wens om een tweede kindje te krijgen, brengt haar eigen leven in gevaar

Bekijk de uitzending terug

Deel dit artikel