De Gelderse Eva van Ast was nooit direct op zoek naar avontuur of een bewogen leven. Maar ongevraagd overkomt haar dat wel. Op haar negende gaan haar ouders uit elkaar, op vijftienjarige leeftijd krijgt ze tijdens een vakantie met haar vader een hersenvliesontsteking en op latere leeftijd verliest ze haar zoontje bij een tragisch auto ongeluk. Het verdriet is enorm groot.

In coma

Na de scheiding van haar ouders gaat Eva regelmatig met haar vader op vakantie. Tijdens een van die vakanties gaat het mis. Met heftig bonzende hoofdpijn wordt ze met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het blijkt dat ze hersenvliesontsteking heeft en ze belandt in een coma. Het is een spannende tijd want het is de vraag hoe ze daar uit zal komen. Haar leven hangt aan een zijden draadje.

Na een paar dagen ontwaakt ze uit haar coma en gelukkig is ze meteen bij de tijd. Ze wordt ze naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht en daar blijkt dat ook haar hartvlies ontstoken is. Een operatie redt op het nippertje haar leven.

Grote liefde

Als ze negentien jaar is, komt Eva haar grote liefde André tegen in een club tijdens een nieuwjaarsfeest. Het was liefde op het eerste gezicht. André had de reputatie als player maar dat veranderde al snel toen hij Eva ontmoette. Sinds die ontmoeting zijn ze altijd samen geweest.

Mooiste-Meisje-Klas-Eva-liefde.png
Bron: AVROTROS
Eva en haar grote liefde André
Mooiste-Meisje-Klas-Eva-liefde.png

Op slag dood

Het leven lacht hen toe en als kers op de taart worden ze de gelukkige ouders van zoontjes Miro en Jim. Aan dit geluk komt abrubt een einde als het gezin een eenzijdig auto-ongeluk krijgt. De toen zevenjarige Jim is op slag dood. Hun gelukkige leven is in één klap over.

blockquote
En dan is je leven in een keer helemaal verwoest...
Eva over het auto-ongeluk

André voelt zich enorm schuldig omdat hij achter het stuur zat tijdens het ongeluk. Hij was ten einde raad en wilde niet meer leven. Eva en zoon Miro zijn een enorme steun. Ze moeten met z'n drieën verder en hun band wordt nog hechter dan het al was.

Eva vertelt over het moment dat alles donker werd

Ondanks deze vreselijke gebeurtenis hebben Eva en André nog zoveel liefde te geven dat ze besluiten om te proberen of ze nog een kindje kunnen krijgen. En dat lukt, zoon Loetje maakt het gezin compleet. Ze ontdekken dat verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan.

blockquote
Samen kunnen wij dit
Zoon Miro over het verdergaan na het grote verlies

Het verhaal van Eva, dinsdag 13 april om 20.30 uur op NPO 1 in Het Mooiste Meisje van de Klas.

Het Mooiste Meisje van de Klas - Eva, terugkijken

Deel dit artikel