Het bijzondere verhaal van Juliette begint in het hoge noorden van Nederland. In de jaren '70 is Juliette de eyecatcher op Rijksscholengemeenschap Het Kamerlingh Onnes in Groningen. Juliette valt niet alleen op door haar mooie, vrolijke uitstraling, maar ook door haar hippe modecreaties. Als bekend wordt dat Juliette jaren later deelneemt aan Het Mooiste Meisje van de Klas is zij terminaal ziek.

Hele truien worden er tijdens de les gebreid. School heeft niet haar prioriteit. Gezelligheid is belangrijker en dat vinden haar vriendinnen gelukkig ook, dus wordt er besloten om samen te blijven zitten. Hoewel haar ambities er op het Kamerlingh Onnes nog niet uitkomen, wordt na school duidelijk dat deze toch wel verder reiken dan Groningen.

De ideale combinatie

Als ze in de Randstad een baan bij een hip, nieuw Amerikaans modemerk krijgt, doet grote regelaar Juliette haar intrede. Alles wordt vanaf dan tot in de puntjes geregeld, zowel op het werk als privé. Als de nuchtere Groningse Juliette een bekende Amsterdamse reclameman ontmoet, laat ze zich in eerste instantie dan ook niet zomaar versieren. Uiteindelijk blijken zij de ideale combinatie en kan zij haar mans carrière nog meer laten ontplooien. Ze krijgen twee prachtige kinderen samen en bouwen een leven op in Amsterdam en St Tropez.

Het geluk wordt wreed verstoord

Hun levensgeluk wordt met zoveel mogelijk mensen gedeeld en het lijkt eindeloos. Dit geluk wordt echter wreed verstoord als niet alleen zij, maar ook haar man op dezelfde dag een verschrikkelijke diagnose krijgen. Ondanks deze periode laat Juliette haar hoofd zeker niet zakken. Optimistisch dat ze is blijft ze niet bij de pakken neer zitten en blijft ze altijd op zoek gaan naar de lichtpuntjes in haar leven.

Terminaal ziek

Als bekend wordt dat Juliette deelneemt aan Het Mooiste Meisje van de Klas is zij al terminaal ziek. Haar gezondheid gaat snel achteruit, maar ze wil hoe dan ook meewerken. Er zijn verschillende manieren gevonden om dit bijzondere interview met een krachtige vrouw, waarbij de positiviteit ondanks alles blijft zegevieren te laten plaatsvinden.

Juliette overleed kort na de opnames
Bron: AVROTROS
Juliette overleed kort na de opnames
Juliette overleed kort na de opnames

Het verhaal van Juliette in Het Mooiste Meisje van de Klas, maandag 29 juni 2020.

Deze aflevering terugkijken

Deel dit artikel