Jaap Jongbloed ontmoet het mooiste meisje Kathinka op Ibiza. Sinds meer dan 20 jaar is dit Spaanse eiland haar thuisbasis als ze geen verre reizen aan het maken is naar indianenstammen voor haar werk als ontwerpster.

Kathinka's levensverhaal begint midden jaren '60 in Rijswijk. Als ze 10 jaar is, verhuist het gezin net zoals vele andere gezinnen naar Zoetermeer, een gemeente die op dat moment uit de grond wordt gestampt. Hoewel de vele bouwplaatsen een ideale plek zijn voor vele avonturen als kind, weet Kathinka al snel dat ze meer van de wereld wil zien. En door haar schoonheid ligt de hele wereld voor haar open. Haar onrust brengt haar naar Ibiza waar ze in de wereld van de popsterren terecht komt. Kathinka begeeft zich in de jetsetwereld, maar ze ziet ook dat alle rijkdom niet gelukkig maakt. Na een burnout kiest ze daarom bewust om niet in de 'ratrace' van het leven mee te gaan.

Inmiddels is Kathinka de 50 gepasseerd. Ze heeft een groot deel van haar leven in de hoogste versnelling geleefd, waar geen ruimte is voor huisje boompje beestje. Maar heeft haar leven haar uiteindelijk het geluk gebracht waar ze naar zoekt?

Maandag 11 maart 2019 om 22.10 uur op NPO 1. Daarna is de aflevering hier terug te zien. 

Deel dit artikel