Op het Bertand Russell College in Krommenie. Patricia (1966) valt met haar prachtige rode krullen al snel op bij haar mannelijke klasgenoten maar als zij zelf verkering vraagt aan de jongen, op wie zij verliefd is, weigert hij.

In deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas betuigt hij spijt over zijn antwoord. Ook Erik van der Hoff, leadzanger van schoolband Roberto Jacketti & the Scooters, kan zich Patricia nog goed herinneren tussen het dansende publiek bij de optredens van de mateloos populaire band. Helaas voor de jongens op school heeft ze vanaf haar 14e verkering met het stuk van de atletiekvereniging, met wie ze het op haar 19e uitmaakt.

Haar leven is dan al in de hoogste versnelling terecht gekomen met een internationale modellen carrière. Na een niet geslaagd huwelijk ontmoet Patricia tijdens een shoot in Griekenland haar droomprins. Ze stopt als model en besluit met Christos een watersportbedrijf op vakantie eiland Rhodos te starten. Het avontuur zal als een nachtmerrie eindigen als haar man op zekere dag van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen.

Jaap Jongbloed ontmoet Patricia in haar huis in Nederland. Ze vertelt over de achtbaan van haar leven en laat zien hoe ze tegenwoordig de kost verdient als cursusleidster Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer, die lichaam en geest versterkt. Uiteindelijk ontmoet ze een schim uit haar verleden, die speciaal voor haar naar Amsterdam is gekomen om zijn excuses te maken.

Maandag 1 juli 2019 om 22.25 uur op NPO 1 (herhaling van 5 juni 2014)

Deel dit artikel