Het leven van Saskia (43) uit Haarlem begint onbezorgd en als tiener geniet ze van de aandacht die ze als mooiste meisje van de klas krijgt. Van school- tot hockeyfeest: Saskia is erbij en ze houdt wel van een drankje. Dat is iets wat zeker anderen ook opvalt...

Het uitgaan en met name haar drankgebruik beginnen zijn tol te eisen. Saskia bereikt in 2016 haar dieptepunt in haar alcoholverslaving en wordt hiervoor begin 2017 opgenomen in een verslavingskliniek in Kaapstad. Het moet het keerpunt in haar leven en dat van haar gezin worden. Na terugkomst werkt ze aan haar herstel en doet ze er alles aan om nuchter te blijven. Saskia beseft dat er veel schade in haar gezin is aangericht door de verslaving. Hoe krijgt ze haar leven en dat van haar gezin weer op de rit?

Coaching
 

Begin 2018 gaat Saskia aan de slag als voorlichter op middelbare scholen om haar eigen ervaring te delen. Op dat moment wordt het voor haar duidelijk dat ze haar persoonlijke ervaringen en werkervaring wilde gaan combineren in de vorm van coaching. Daarnaast werkt Saskia ook voor Stichting Naast waarbij betrokkenen van alcoholverslaving hulp, begeleiding en ondersteuning krijgen.

Het Mooiste Meisje van de Klas, woensdag 4 september 2019 om 22.10 uur op NPO 1

Deel dit artikel